dilluns, 4 de maig del 2020

CURIOSITATS DELS TAURONS

Estos dies a casa he recordat eixides i excursions que he fet amb la família. Una de les que més em varen agradar va ser a l’Oceanogràfic de València. De tots els animals que vaig veure, hi havia un que em va cridar molt l’atenció: EL TAURÓ.

Vull compartir amb vosaltres curiositats sobre aquest animal:

1. El tauró, i no l'estruç, és l'animal que pon els ous més grans, que arriben a mesurar 20 centímetres de llarg.
2. No poden deixar de nadar, perquè si s'aturen, s’afonen i moren per asfíxia.
3. Els taurons o esquals són grans depredadors però de les més de 375 espècies que hi ha pels oceans de la Terra, els responsables dels atacs a humans són únicament el “tauró blanc”, el “tauró sarda” o “tauró toro” i el “tauró tigre”. La resta són inofensius.
4. La boca del tauró balena pot mesurar 2 metres d'ample.
5. Els taurons no tenen ossos sinó que el seu esquelet està compost de cartílags.
6. Tenen moltíssimes dents. Poden tenir fins a 30.000 dents al llarg de la seua vida.
7. El “megalodón” representa una espècie de tauró extinta que va viure aproximadament entre 19 i 2 milions d'anys enrere. Va ser el tauró més gran que haja existit mai. Podia arribar a fer 20 metres i pesar 100 tones. El seu cos necessitava gran quantitat d'aliment. Les seues preses favorites eren les balenes, els dofins, les tortugues o les foques.
8. Un gran tauró blanc pot arribar a pesar el mateix que 15 goril·les.
9. El tauró guineu, per exemple, que tot just mesura 3 metres de llarg, té una estratègia de caça molt eficaç per aconseguir diverses preses en un sol cop. L'esqual utilitza la seua llarga cua per atordir i matar a les seues víctimes com si d'un fuet es tractara i amb una velocitat sorprenent: 24 metres per segon.
10. La lluna plena afecta els taurons.
11. El tauró pot arribar a olorar una gota de sang des de més de 5 km.


Andrea Gil de 6é.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

UNA NOVA MASCOTA

UNA NOVA MASCOTA Els meus avis tenen una casa de camp a les rodalies de València ciutat.  A la  meva  família i a mi ens agrada cada c...