dijous, 30 d’abril del 2020

MAGDALENES

INGREDIENTS:
1- 3 ous.
2- 200 g de farina de rebosteria.
3- 125 g de sucre blanc.
4- 50 ml de llet sencera.
5- 100 ml d'oli d’oliva verge extra.

PASSOS:
1- En bol gran posa els ous i el sucre i barreja'ls energèticament amb unes varetes manuals o elèctriques fins que la mescla es barrege.
2- Incorpora a poc a poc l’oli i barreja perquè es quede dissolt.
3- A continuació posa la llet i barreja.
4- Posa la farina amb un colador perquè no caiguen grums i comença a barrejar.
5- Ara és molt important que respectes un cert repòs de la massa. Realment pots directament preparar la massa i posar-les en els motles i al forn, però per a aconseguir un acabat perfectament esponjós l'ideal és que tapes el bol amb paper film i ho introduïsques en la nevera. Si vols pots deixar la massa llesta des de la nit anterior, però realment amb 30 minuts (que és el que hem deixat esta vegada les magdalenes i ja veus com han eixit) serà prou.
6- Mentrestant, posa en el motle per a magdalenes les càpsules de paper o bé utilitza directament càpsules de silicona sobre una safata de forn i aboca en ells la massa, de manera que només ocupen les 3/4 parts.
7- És opcional, però et recomane empolvorar un poquet de sucre blanc damunt de la massa perquè es forme la característica crosta de sucre que li dóna el toc tradicional i artesà definitiu. Això sí, no et passes, només un poquet (el que pugues pessigar amb dos dits) perquè si li tires massa pots arruïnar la pujada de la massa a causa del pes.
8- Quan el forn estiga a 200 °C introdueix el motle o la safata de forn amb la massa en ell a mitjana altura, i enforna entre 15 i 20 minuts. Recorda posar només la resistència de dalt i la de baix, res de ventilador central, perquè si el teu forn no reparteix bé la calor cada magdalena quedarà més pujada d'un costat que d'un altre. I per descomptat, ni se t'ocórrega obrir la porta del forn a mitja cocció perquè deixarien de pujar.
9- Estaran llestes quan es comencen a daurar lleugerament, i estigues pendent perquè pot ser qüestió d'un minut més que comencen a prendre un to massa fosc. Si tens dubtes, fes la prova del furgadents: punxa amb un furgadents una magdalena, i si ix sense restes pegades, estan llestes. Si no és així deixa-les algun minut més.
10- Trau el motle del forn i deixa'l reposar 5 minuts.

Ainhoa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

UNA NOVA MASCOTA

UNA NOVA MASCOTA Els meus avis tenen una casa de camp a les rodalies de València ciutat.  A la  meva  família i a mi ens agrada cada c...