dijous, 14 de maig del 2020

LES BALENES

Hola amics i amigues de la Comarcal.

Sóc Martí Baixauli i avui vos contaré curiositats sobre el meu animal preferit: les balenes.

1. Són mamífers aquàtics com el dofí, l'orca… No són peixos, hi ha molta gent que les considera peixos. Aquests animals tan grans necessiten oxigen per poder viure.

2. No mengen peix. Les balenes mengen krill, un tipus de gamba molt petita, les balenes poden ingerir més de 3,5 tones de krill. Alguna volta les balenes sí que ingereixen peix, però per tragar l'aigua amb el krill.

3. Per a què serveix l'espiracle? L'espiracle té dos utilitats: 1 per agafar l'oxigen per a respirar i 2 per expulsar l'aigua del seu cos perquè al tragar krill traga també aigua.

4. La balena blava. La balena blava és l'animal més gran del món, medeix 30 metres i pesa 190 tones, la seua aleta del final de la cua és igual que una porteria de futbol, el seu cor és igual que un cotxe, en les seues venes pot nedar una persona adulta.


5. Velocitat. Aquest animal tan gran pot arribar a nadar a la velocitat d'entre 48 i 55 km per hora, la balena més ràpida és l'orca i la gegant balena blava la seua velocitat és de 48 km per hora.

Espere que us haja agradat i espere que hàgeu aprés molt sobre les balenes.
Adeuuuuuu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

UNA NOVA MASCOTA

UNA NOVA MASCOTA Els meus avis tenen una casa de camp a les rodalies de València ciutat.  A la  meva  família i a mi ens agrada cada c...