dimecres, 22 d’abril del 2020

L'ESPAI

Hola xics i xiques sóc Martí Baixauli.

Com va? Espere que esteu molt bé. Avui vos vaig a parlar de l'espai.

Vaig a començar pel descobriment de Copèrnic, un astrònom de Polònia que va néixer el 19 de febrer de 1473 amb el nom de Nicolás. El seu descobriment va ser que a l'espai hi havia molts més planetes, i que la Terra no era el centre d'univers. Teoria que aprovà Galileo Galilei.

Disset anys després del naixement de Copèrnic ací a Espanya. Cristòfol Colón volia demostrar que la Terra no era plana i proposà el rei que agafaria tres galeres: "La Niña", "La Pinta" i "La Santa Maria"; per a anar a la India pegant-li la volta a la Terra. Però es topà amb Amèrica i no ho va poder demostrar.

Vint-i-set anys després, Magallanes començà la seva expedició i per fi va demostrar que la Terra no era plana. Més de quatre segles després l'home envià la primera càpsula espacial no tripulada. Abans d'enviar el primer home a l'espai, provaren amb animals com la coneguda gosseta russa: "Laika". I uns quants anys després, el 1969 la NASA va enviar la nau APOLLO 11 tripulat per: Neil Amstrong, Michael Collins i Buzz Aldrin. Van ser els primers homes a xafar la lluna.

Molts anys després Neil deGrasse Tyson va descartar al planeta més petit del sistema solar, PLUTÓ.

Ara encara estem estudiant l'espai i continuarem per molts anys més.

Adeuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

UNA NOVA MASCOTA

UNA NOVA MASCOTA Els meus avis tenen una casa de camp a les rodalies de València ciutat.  A la  meva  família i a mi ens agrada cada c...