dimarts, 5 de maig del 2020

FUTBOL DE CECS

Hola sóc Alba de 6é A. Parlaré sobre el futbol de cecs perquè jo crec que és molt interessant saber com fan les coses, que per a nosaltres són habituals, les persones amb una dificultat física.

Normes:
- Equips: compostos per 4 jugadors cecs i 1 porter no cec.
- Temps: dos parts de 25 minuts i 10 minuts de descans.
- Pista: de ciment o mosaic i sempre a l'aire lliure, ha de tenir 40 metres de llarg i 20 d'amplària i per últim, murs als laterals.
- Guia i orientació: El porter, el tècnic i un guia situat darrere de la tanca rival tenen la funció d'orientar els jugadors.
- Pilota: conté unes càpsules sonores.
- Àrbritres: hi ha dos àrbitres, un principal i l'altre assistent

Pràctica:
A Brasil es realitzen competències de futbol per a cecs des del 1980. A Europa, l'esport va ser desenvolupat per Espanya, que va organitzar el primer torneig nacional en 1986. Des de 1998 es realitza un campionat mundial de futbol per a cecs, guanyat tres vegades pel Brasil i els altres dos per l'Argentina. Des de 2004 el futbol per a cecs també és una de les disciplines dels Jocs Paralímpics, que se celebren de forma confidencial amb els Jocs Olímpics. En el campionat mundial realitzat a Buenos Aires el 2006 van participar els següents països: Argentina, Brasil, Espanya, França, Anglaterra, Corea, Japó, Paraguai i Senegal, que com no, va guanyar Brasil i amb eixa victòria suma la cinquena medalla d’or.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

UNA NOVA MASCOTA

UNA NOVA MASCOTA Els meus avis tenen una casa de camp a les rodalies de València ciutat.  A la  meva  família i a mi ens agrada cada c...